top of page

?צוואת , למה צריך בגיל מוקדם 

קבלו שני סיפורים על צוואת שהגיעו למשרד שלנו בשנה האחרונה:

בראשון, מדובר בגבר צעיר, בן 54 שנפטר באופן פתאומי. הותיר מאחוריו את אישה ושני ילדים. חלוקת ההרכוש, ללא צוואה ע"פ חוק, היה כדלקמן: כל מה שרשום או ששייך לנפטר יתחלק בין האישה לילדים, האישה תקבל חמישים אחוז והילדים יתחלקו בחמישים הנותרים. כך שהילדים ירשו רבע מדירת המגורים של בני הזוג, וחצי מכל הרכוש שהיה על שמו (חשבונות בנק, פנסיה, ביטוח וכו). אחד הילדים מיהר לרשום הערת אזהרה בשמו על הנכס, וכאשר ביקשה האם למכור את הדירה, כדי לעבור לדירה קטנה יותר באיזור טוב יותר, מנע ממנה הבן את מכירת הדירה. מניעת המכירה יצרה למעשה מצב שבו האם הוחזקה כבת ערובה בדירה גדולה, הזקוקה לשיפוץ נרחב, ללא יכולת לצאת ממנה. 

הספור השני, הוא סיפור על גברת שנפטרה בגיל 60, הותירה מאחור בעל ושלושה ילדים. ללא צוואה חולק רכושה בין הבעל (50%) לבין הילדים (50%), דירה וכספים (ביטוח, פנסיה, חשבון בנק וכו). כשנה לאחר מכן חלה האב במחלה קשה שלצורך טיפולה ניזקק לשלם תשלומים גדולים שלא היו בידו, כולל הוצאות מטפלת סיעודית. אחד מהילדים, סרב לקחת חלק בתשלומים האלו, מתוך הכספים שירש מהאם, ולאחר סרובו, הצטרפה בת נוספת לסירוב. 

סיפורים אלו, מדגישים את החשיבות העצומה שבהכנת צוואה, גם בצעירותנו. בני 50, בני 60 אינם חסינים מהגורל וכדי למנוע ריבים בין היורשים או מצב שבו בן הזוג אינו מסוגל לכלכל את עצמו ללא הכספים של בן הזוג שנפטר או כדי לאפשר לבן הזוג החי חופש בבחירת מקום מגורים, עלינו לדאוג להכנת צוואה ברורה. 

 

מה עלינו לכתוב בצוואה:

1. עלינו לכתוב ולציין את כלל הנכסים, החשבונות, העסקים הביטוחים והמקורות הכספיים השייכים לנו. 

2. כל נכס בעל ערך גבוה במיוחד - מכונית יוקרתית לדוגמא.

3. כל נכס שאנו רוצים לייחד אותו ליורש אחד - לדוגמא בן אחד ספציפי שיורש דירה ספציפית.

4. רישום והכללת כלל היורשים - בד"כ בן זוג וילדים אולם אפשר לציין כל אחד (כולל הורים ומסייעים). 

5. הבהרה מי יורש מה ובאילו תנאים. לדוגמא - כלל הרכוש ילך לבן הזוג החי, ולאחר מותו יתחלק בין כלל היורשים. 

6. לציין ברחל בתך הקטנה מה קורה בעת סיכסוך בפירוש הצוואה ומי מוסמך ללפרש אותה. 

 

אנו סבורים שעריכת צוואה גם בגיל צעיר מעניקה שקט נפשי לעורך ולבן הזוג, ותתפלאו אבל גם לילדים. עריכת צוואה מהווה פתח אמיתי לרצונו של המוריש ומה ביקש לעשות בנכסיו. 

את הצוואה ניתן לערוך באופן עצמאי אולם אנו ממליצים, כיוון שאין המדובר בנושא יקר, להיוועץ במשרד עו"ד שישב אתכם וישוחח אתכם ויבין את רצונכם ויערוך את הצוואה בהתאם.   

image.png
תביעות קטנות - למה כדאי?
image.png
חתימות ותצהירים
image.png
איחוד משפחות הסכנות
bottom of page