top of page
גנאים בישראל_חיים זובידה01.jpg

מעצר ילדים ע"י משטרת ההגירה צעד נוסף בדרך לרפובליקת בננות

רשות האוכלוסין וההגירה בראשותו של מנכ"ל הרשות הקודם, תומר מוסקוביץ', ביצעה פעולות לא ראויות בכל קנה מידה. אנשוי, חוקי, דתי והוגן. השיא היה כליאתו של ילד בן 8 מגאנה, רק בשל העובדה שאמו היא שוהה בלתי חוקית. בלי יכולת לגרש את האם ואת בנה, הפכו רשות האוכלוסין וההגירה לשופטים אשר יכולים לכלוא ילדים בלי שביצעו שמץ של עבירה. 

ביום 13.01.2023, עצרה משטרת ההגירה את קופי (שם בדוי) ילד גנאי בן 8. איש משטרת ההגירה, כך עולה מפרוטוקול הדיון, שיקר למנהלת בית הספר וטען כי הוא נמצא עם אימו של הקטין ועובדת סוציאלית. הוא ביקש כי המנהלת תוציא את הקטין מבית הספר ולידי אימו והעובדת הסוציאלית. כאשר המנהלת יצאה עם הקטין התברר כי אין עובדת סוציאלית במקום, האם הייתה בהיסטריה מוחלטת, הילד שראה את מצבה של אימו, התחיל לבכות ולרעוד. איש משטרת ההגירה הכניס את הילד לניידת וטען בפני המנהלת, כי הוא ייפגש עם העובדת הסוציאלית בקרוב.

משם נלקחו הילד ואימו למתקן יהלום, מתקן משמורת נוראי בנתב"ג, שם ממתינים העצורים הזרים לטיסה שתחזיר אותם למולדתם. מתקן יהלום אינו מתקן מתאים לילדים (ולדעת הח"מ, אין מתקן כליאה, מעצר או משמורת מתאים לילדים כלל!) אוכל מתאים אין, תעסוקה וחינוך אין, רופאים כמעט אינם זמינים, והיחס אותו מקבלים הזרים במקום, מזלזל, נוקשה וחסר אמפטיה.

מעצרו של קופי, אינו חוקי. לא לפי הדין הבינלאומי, הישראלי וההומניטרי. קופי לא ביצע שום עבירה.

משטרת ההגירה מעדיפה שלא להעביר את הזרים הנתונים במשמורת לידי מתקנים מסודרים, שם יש רישום מסודר, תנאים ברורים, הקפדה על ביקור רופא, הקפדה על פגישת עו"ד מייצג, מזון, תעסוקה ועוד. משטרת ההגירה מעדיפה באופן ברור לסלק את הזרים משטחה בטרם ניתן להם יומם בבית הדין, ללא ייצוג או דיון או לחילופין, במעמד צד אחד. מתקן יהלום, הוא המקום המתאים לכך. הזר נתפס ברחוב, תוך שעות הוא נמצא במתקן ולא ניתן לו לקבל ייעוץ או ייצוג בזמן אמת.

מתקן יהלום הוא אקס טריטוריה מסוכנת, שבה הנהלים, התקנות והחוקים, משתנים, נאכפים או מתחלפים ללא סדר והנחייה רשמית ומקובלת. לאחרונה ובשל ביקורות קשות שהוטחו ברשות בשל התנאים המחפירים שבהם מחזיקים שם אזרחים זרים, ניתנה החלטה לפיה לא ניתן לצלם במתקן ולא לתעד! כלומר, אם לא יראו את המחדלים לא ידווחו על מחדלים.

השמת קופי ואימו במתקן מעצר, שאינו מתאים לצרכיו של קטין בן 8, תוך התעלמות בסיסית מכל הבט חינוכי, כלכלי, בריאותי, נפשי של הקטין, הוא תמרור אזהרה בפנינו כאזרחים ובפני המדינה.

מנכ"ל הרשות מר יואל ליפוביצקי טען בעבר, כי המתקן משמש זרים אשר עומדים לצאת מהארץ בתוך ימים או שעות, וזהו כמובן טיעון שאינו עומד במבחן המציאות. אותה גנאית שנכלאה עם בנה, הייתה ללא דרכון וממשלת גאנה אינה מממהרת להנפיק דרכונים לאזרחים גנאים הנמצאים בישראל. התהליך עצמו אורך חודשים ארוכים, ובלי דרכון, היא אינה יכולה לצאת מהארץ. כאשר הטענה, שהכלואה הגנאית אמורה לצאת בתוך מספר ימים מישראל, עלתה ע"י המחלקה המשפטית של הרשות, ביקש בית הדין לדעת כמה גנאים עזבו את ישראל בתוך 10 ימים מיום לכידתם. הרשות לא הצליחה להמציא אפילו אדם אחד!

כלומר, הרשות ביקשה להשאיר אישה וילד בן 8 במשמורת למשך חודשים ארוכים, ואין בכל הרשות מי שיזעק בזמן אמת ויגיד כי ההליך עצמו בלתי חוקי ואינו עומד בשום קנה מידה מוסרי והומני.

משטרת ההגירה מגדילה לעשות, ולא רק שעוצרת קטין שמעולם לא ביצע עבירה, היא יודעת היטב שאין לה כל אפשרות חוקית לעשות זאת בלי עזרתו האדיבה של בית הדין לעררים, אשר מגבה אותה, מאפשר לה לקבל צווי מעצר במעמד צד אחד, ומסרב כמעט באופן מוחלט להעביר ביקורת על אנשיה, על המחלקה המשפטית, על מתקני המשמורת והכליאה ועל אופן השימוש בשקרים כדי לפתות אנשי מנהל אחראים לבריאות ובטחון הילדים להעביר את הילדים לידיה.

במקום שבית הדין לעררים, ידרוש ייצוג משפטי הולם לכל אזרח זר, כתנאי למתן פסק דין, בית הדין, המורכב כולו מדיינים שהגיעו מתוך המערכת של רשות האוכלוסין או של רשות ציבורית אחרת, מאפשר למחלקה המשפטית של הרשות יד כמעט חופשית, צווים במעמד צד אחד, ומסרב באופן כמעט מוחלט לבקר את הרשות ואת מהלכיה הבלתי חוקיים והנכלולים – כאילו מדובר בעבירות ביטחון חמורות. 

מעצר ילדים בעולם, נעשה ע"י ממשלות דיקטטוריות, בעלות שלטון מושחת ורקוב, מצער שרשות ההגירה והעומד בראש מבקש לקרב אותנו צעד נוסף למקום זה.

bottom of page