top of page
Couple with Daughter

חיים משותפים, אימוץ ואבהות

בני זוג שאינם בעלי אותה הדת, להטב"ים, ידועים בציבור וכו', נאלצים להתמודד מול מערכת קשה, תקיפה, שמרנית ושאינה מקבלת את החיים המשותפים שלא נעשו ע"פ הדין הדתי. קשה שבעתיים הוא נושא האימוץ וקביעת אבהות לילדיהם. תנו לנו לסייע עם המדריך הזה.   

במסגרת החיים המשותפים של אזרח ישראלי ושל אזרח זר, כאשר הם לא נישאו או כאשר הנישואים אינם מוכרים ע"י הרשות. עולים קשיים רבים המשפיעים באופן ישיר על חיי הזוג:

1. הסדרת מעמד משפחתו של הזר (ילדים הורים,אחים) - ראה כאן.

2. אימוץ - במידה ובני הזוג אימצו או מבקשים לאמץ מכל סיבה שהיא.

כאשר מדובר באימוץ ילד ביולוגי של בני זוג מאותו המין:

יכולה בת הזוג לבקש לאמץ את הילד הביולוגי של בת זוגה שהרתה מתרומת זרע.

כאשר המדובר בבני זוג גברים, יכול בן הזוג לבקש לאמץ את הבן שנולד בלידה פונדקאית של בן זוגו.

 

כאשר המדובר באימוץ בחו"ל, הנקרא אימוץ בן ארצי, חובה עלינו לבצע את האימוץ רק ע"י עמותה מוכרת, ולא, המדובר בעבירה פלילית. 

הנהלים לאימוץ בן ארצי בקצרה:

  • חובה לבקש ולקבל חוו"ד מהמדינה בה מתגורר הילד אודות עברו הרפואי של הילד.

  • חובה לקבל מסמכים מתורגמים אודות עברו הרפואי של הילד.

  • ניתן לבקש לשלוח רופא מהארץ לבדוק את הילד.

  • הפרש הגילאים בין בני הזוג לילד לא יכול לעלות 48 שנים.

סייגים לאימוץ בן ארצי:

  • גילכם הוא מתחת ל 25 שנה.

  • חייכם המשותפים כזוג לא עברו שלוש שנים.

  • הורשעתם בעבירות בקטינים (מין או אלימות).

  • אם לא גרתם בארץ לפחות ב 3 מתוך 5 השנים שקדמו לבקשה לאימוץ.

אבהות:

 

ע"פ חוק מרשם האוכלוסין, חובה על כל אזרח ישראלי להודיע בתוך 30 יום על כל שינוי במצבו האישי. כלומר נישואין / לידה / גירושין / שינוי מען וכו' חייב האזרח להודיע לרשות בארץ ואם הוא מתגורר בחו"ל אזי לשגרירות ישראל במדינה בה הוא מתגורר.

רישום נישואין צריך להתבצע בתוך 30 יום מיום הנישואים ברשות או בשגרירות. במידה ולא נרשמו בני הזוג כאמור, כאשר יולד הילד יווצרו בעיות וקשיים ברישום מסודר.

נפריד בין שני מקרים:

האם ישראלית והאב הוא זר

במקרה זה, אם הילד נולד בארץ, יוכלו בני הזוג להסתמך על רישום בית החולים הישראלי והילד יקבל אזרחות ישראלית (נולד לאם ישראלית - אזרחות מכוח לידה - חוק האזרחות). במידה והילד נולד בחו"ל, על האם להמציא הוכחות כי הילד הוא "פרי בטן" (מכתב שחרור מבית החולים, מכתב של הרופא המיילד, טופס אישפוז וכדומה) ולאחר הצגת מסמכים נוספים ירשם הילד כאזרח ישראלי. 

על מנת שהאב יוכר כאביו של הילד על ההורים היה לרשום את הנישואין לפחות 300 יום לפני הולדת הילד, או לחילופין לבצע בדיקת אבהות.

כאשר האב הוא ישראלי והאם זרה:

במקרה זה על ההורים היה לרשום את נישואיהם ברשות או בשגרירות 300 יום לפני הולדת התינוק, או לבצע הליך של הכרה בבני זוג ידועים בציבור 300 יום לפני הולדת התינוק. במידה והדבר לא נעשה, חייבים בני הזוג לבצע הליך של בדיקת אבהות על מנת שהילד יוכל כאזרח ישראלי.

הליך בדיקת אבהות:

1. אבהות בישראל תתבצע ע"פ צו בית משפט בלבד - כלומר חובה לבקש מבית המשפט בתביעה כנגד המדינה (הפרקליטות) כמשיבה להוציא צו לבדיקת אבהות.

2. הבדיקה תתבצע בארץ בלבד ובבתי חולים מוכרים בלבד! אם בני הזוג נמצאים בחו"ל הבדיקה תתבצע בבית החולים שיב"א.

3. חובה כי שני בני הזוג והתינוק יבדקו (כל השלושה). הבדיקה אינה פולשנית ואינה מכאיבה - הכנסת מטוש לחלל הפה וגרוד הלחי בעדינות.

4. בני הזוג ישאו בתשלום.

 

 

נדגיש: ע"פ חוק הכניסה לישראל, אזרח ישראלי חייב להיכנס לארץ עם דרכונו הישראלי. לפיכך, ישראלים רבים אשר מתגוררים בחו"ל והעדיפו לא לרשום את ילדיהם או נישואיהם בארץ מכל סיבה שהיא מגלים היום כי הילד אינו יכול לטוס עימם על אף שהוא אינו רשום כאזרח ישראלי, ובעל אזרחות מקומית או אחרת.

משרד עו"ד זובידה - תנו לנו לסייע.

למשרדנו שנים רבות של נסיון בתחום, ניסיוננו הוא כפול, אמנם סייענו וייעצנו למאות לקוחות בתחום לשביעות רצונם אולם עבדנו גם בצד השני, של מקבלי ההחלטות, כנציגי משרד הפנים ומשרד החוץ, אנו מכירים את הדרכים הטובות והמהירות ביותר להשגת המטרה ברשות, במשרד הפנים ובשגרירויות ישראל ברחבי העולם.

כאשר אנו לצדכם לא יוכלו "לנפנף" את בקשתכם בבירוקרטיה או בהחלטות שרירותיות. אנו כאן כדי לסייע לכם. 

 

bottom of page